ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Μεταβολικά Νοσήματα: πρόληψη, διάγνωση & αντιμετώπιση.

endopraxis

Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των αντιδράσεων που λαμβάνει χώρα σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, με σκοπό την παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση της ζωής. Οι διαταραχές μεταβολισμού χωρίζονται σε επίκτητες και συγγενείς. 

Οι πιο συνήθεις επίκτητες διαταραχές μεταβολισμού είναι η παχυσαρκία, η έλλειψη βιταμινών, η οστεοπόρωση, η ραχίτιδα, οι δυσλιπιδαιμίες κ.τ.λ. 

Οι συγγενείς διαταραχές μεταβολισμού είναι πιο σπάνιες και συνδέονται με κληρονομικές μεταλλάξεις (οικογενής υπερχοληστερολαιμία, κυστική ίνωση, σύνδρομο Fanconi, σύνδρομο Gitelman, φαινυλκετονουρία κ.ά.). 

endopraxis

Η Μαίρη Τριανταφυλλίδου έχει ειδικευτεί και αποκτήσει πολυετή εμπειρία, σχετικά με θέματα που αφορούν τη διάγνωση και τη θεραπεία των μεταβολικών νοσημάτων, καθώς και στις πρακτικές που στοχεύουν στην πρόληψή τους.  

Ιδιαίτερα, μετά τη συνεργασία της με τα ιατρεία της Λουκέρνης και της Ζυρίχης που εξειδικεύονται σε ζητήματα παχυσαρκίας, παρέχει και στο ιδιωτικό της ενδοκρινολογικό – διαβητολογικό ιατρείο «endopraxis», στην Καβάλα, συμβουλευτικές υπηρεσίες με σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου. 

Πληροφορηθείτε για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της γιατρού.

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ